Aardappelsalade met gekarameliseerde varkensreepjes en yoghurtdressing
Een lekkere aardappelsalade gepimpt met gekarameliseerde reepjes varkensvlees, kraakverse sla, radijsjes en appel met een frisse yoghurtdressing.
Ingrediënten (4 personen)
800 g vastkokende rode grote aardappelen
1 el mosterd
1 el honing
600 g varkens hespensnede of spiering
1 el smout
Peper en zout
1 bos radijzen
1 kleine rode appel
1 rode ajuin
1 kleine kropsla
Yoghurtdressing
150 ml yoghurt
1 el verse mayonnaise
1 kl honing
½ bot bieslook
1 teentje look
Peper en zout
Bereidingswijze
Snij de aardappelen in 4 en kook in gezouten water. Giet af en laat afkoelen.
Snij de hespensnede in reepjes. Doe de mosterd en honing in een kom. Voeg de reepjes hespensnede toe en roer goed. Kruid met peper en zout. Laat de smout smelten in een pan en bak er de gemarineerde reepjes hespensnede in tot ze mooi gekarameliseerd zijn. Dat doe je door gewoon te laten verder bakken en omdraaien tot de reepjes mooi gekarameliseerd zijn, laat wat afkoelen.
Was de radijzen en appel, snij klokhuis eruit, pel ajuin en snij alles in fijne schijfjes. Was ook de sla en trek in kleinere stukken.
Yoghurtdressing: doe de yoghurt, mayonaise en honing in een grote kom samen met de fijn gesneden bieslook en de geraspte knoflook. Kruid naar smaak met peper en zout.
Voeg de aardappelen, varkensvlees, appel, rode ajuin, radijzen en sla toe aan de kom met de yoghurtdressing. Meng alles goed onder elkaar en serveer meteen.
Tips
- Varier gerust met de soort aardappelen.
- Voor een aardappelsalade gebruik je best een vastkokende soort.
- Wissel ook af met de groenten: boontjes, erwten of asperges zijn ook heerlijk in deze salade.
De salade eet je lauw, maar kan je ook koud eten. Je kan de sla 2 dagen in de koelkast afgedekt bewaren. Aardappelsalade kan je 3 maanden invriezen.