Auberginepizza
Een lievelingsrecept van je kind omtoveren in een groenteversie is altijd mooi meegenomen. Als je de pizza opdient als avondmaal, voorzie dan ook een groene salade voor erbij.
Ingrediënten (voor 4 personen)
2 grote aubergines
olijfolie
24 eetlepels tomatensaus
150 g provolone (in schijfjes)
1 handvol kerstomaatjes
400 g jonge spinazie
boter
1/2 bosje basilicum
zeezout
Instructies
Verwarm de oven voor op 190 °C.
Was de aubergines. Snijd ze in de lengte in repen van 1/2 cm dik (ongeveer 6 per aubergine).
Doe zout op de aubergines en besprenkel ze met olijfolie.
Leg de aubergines op een vel bakpapier op een bakplaat en zet ze 10 minuten in de oven.
Draai de aubergines om en zet ze nog 5 minuten in de oven.
Snijd de provolone in stukjes en de kerstomaatjes in tweeën.
Bak de spinazie in boter tot hij geslonken is.
Haal de aubergines uit de oven en verwijder het zeezout door ze kort af te spoelen en goed af te deppen. Het zout heeft de aubergines boterzacht gemaakt, dus zijn taak is vervuld.
Verhoog de oventemperatuur tot 210 °C.
Lepel de tomatensaus op de aubergines en beleg met de spinazie, de kerstomaatjes en de provolone.
Zet de aubergines in de oven tot de provolone gesmolten is.
Haal de auberginepizza’s uit de oven en werk af met basilicum.
Tip
Als de tomatensaus te lopend is, roer ik er tomatenpuree onder of laat ik ze indikken op een zacht vuurtje.
Het zouten van de aubergine om het vocht eruit te trekken wordt aangeraden, maar niet noodzakelijk. Het kan helpen om de aubergine minder waterig te maken, maar als je liever een snellere bereiding wilt, kun je deze stap overslaan.
Het is het beste om de Auberginepizza direct na bereiding te serveren voor de beste smaak en textuur. Het kan echter wel worden bewaard in de koelkast en opgewarmd worden voordat je het serveert.