Sofie Dumont Banoffee pie3
Sofie Dumont Banoffee pie4
Sofie Dumont Banoffee pie2

Banoffee pie met gekarameliseerde banaan

  • 50min + 1u opstijven + 3u koken
  • 6P
  • Next level

Banoffee pie is een heerlijk dessert met verschillende lagen: een zanddeegbodem, dulce de leche, banaan en slagroom. De smaakcombinatie is ontzettend lekker. Dit is mijn recept om eenvoudig thuis te bereiden. Je zult ervan genieten, zene!

Ingrediënten

Bodem: 
250 g zandkoekjes (bijvoorbeeld harde wafeltjes)
100 g gesmolten boter
1tl vanille-extract
snuifje zout

Dulce de Leche: 
1 blik gecondenseerde melk

Vulling: 
400 ml slagroom
1 el bloemsuiker
1 tl vanillepoeder (link)
2 el fijne suiker voor de banaan
2 el cacaopoeder voor garnering
5 grote bananen

Bereidingswijze

Dulce de Leche:
Laat het blik gecondenseerde melk, gesloten, 3 uur zacht koken. Laat vervolgens in water afkoelen.

Bodem: 
Verkruimel de koekjes in een keukenmachine. Voeg gesmolten boter, vanille en zout toe. Mix tot een consistentie die lijkt op fijn zand.

Verdeel het koekjesmengsel in een ronde bakvorm, bekleed met plasticfolie. Creëer een rand van 2-3cm, en zorg dat de bodem egaal bedekt is. Druk stevig aan en laat 1 uur opstijven in de koelkast.

Vulling: 
Klop de slagroom lobbig op met bloemsuiker en vanillepoeder.

Snijd de bananen in stukken van 3cm. Leg ze op een bakplaat, bestrooi met fijne suiker en karameliseer met een brander. Laat afkoelen.

Spuit de afgekoelde dulce de leche over de koekjesbodem, plaats vervolgens de gekarameliseerde bananen erop. Zorg dat ze goed aansluiten. Haal de bakvorm weg.

Bedek met slagroom en bestrooi royaal met cacaopoeder.

TIPS

Overgebleven dulce de leche? Heerlijk op pannenkoeken, wafels of als ontbijttopping.

Bedek de Banoffee Pie en bewaar maximaal 2-3 dagen in de koelkast.

Overweeg om in fases in te vriezen. Verwijder de slagroom, verpak de rest van de pie en vries in. Bewaar de slagroom apart. Bij serveren, ontdooi in de koelkast en voeg verse slagroom toe voor het beste resultaat.