Zandtaart met exotische vruchten

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten voor 1 taart

1 bakje physalis
3 mini bananen
3 passievruchten
12 stuks palets bretons Taste Of Inspirations (200 g)
125 g mascarpone
40 g gesmolten boter
1 el suiker

Bereidingswijze

Verkruimel de zandkoekjes met de hand of met een deegrol, om een crumble effect te verkrijgen (stop ze eerst in een zakje) en voeg 40 g gesmolten boter toe. Giet de crumble in een bodemloze ronde springvorm, op een dubbele laag bakpapier, op een rechte plank of ovenschaal. Druk goed aan om een stevige en egale bodem te verkrijgen.

Laat 30 min rusten in de koelkast.

Roer de mascarpone wat op om hem wat smeuïger te maken, voeg de suiker en passievrucht toe, wrijf die mengeling uit op de opgesteven bodem, met een spuitzak of met een lepel. Smeer het mooi egaal aan. Zet 1 uur in de koelkast om op te stijven.

Snij de physalis in 2 en de bananen in de lengte. Versier er de taartjes mee, bestrooi ze eventueel met bloemsuiker.

Serveer met een lekkere kop koffie.

Tip

Als je de taartjes op voorhand maakt, besprenkel je de bananenschijfjes licht met citroen en smeer je de bodems in met gesmolten witte chocolade, die je eerst laat opstijven in de koelkast voor je de room erop smeert.

Ja, je kunt de zandtaart van tevoren maken. Bak de taartbodem en laat deze volledig afkoelen. Bewaar de afgekoelde taartbodem in een luchtdichte verpakking. Vlak voor het serveren beleg je de taartbodem met de exotische vruchten.