Broodjes met pompoenpitten en gojibessen

Het ideale broodje bij een brunch, onbijt of een plankje gemixt.

Ingrediënten (voor 12 broodjes)

550 g zelfrijzende volkoren bloem (of 15 g bakpoeder bij voegen )
2 handvol walnoten, grof gehakt
4 el pompoenpitten
4 el olijfolie
75 ml maple siroop
100 g gojibessen geweekt in warm water, daarna af gegegoten en op keuken papier gelegd
95 ml warm water met 1 zakje droge gist
snuifje zeezout

Bereidingswijze

Verwarm je oven voor op180°.
Doe de bloem, pitten, noten en zout in de kom en meng.
Voeg er gojibessen, maple siroop, olijfolie en gist-water aan toe en laat 5’ kneden.
Bestuif werkblad met bloem en verdeel het deeg in 12 stukken, bol ze op en laat 30’ rusten.
Bak 18 min gaar op 180°.
Laat afkoelen.

Afwerking

Serveer ze bij je brunch, ontbijt of als je zin hebt in een stukje kaas.

Tip

Ook lekker met zure room en confituur.

Partners

In samenwerking met Biotona

met Kenwood

en met Van Overstraeten