Burger buns

  • 2u voorbereiding + 1u
  • 12st
  • Next level

Zelf hamburger broodjes maken is heel satisfying, maar vooral ongelofelijk lekker, je gaat dit niet geloven! Hier is dé ideale burger bun voor al je hamburgers of smashburgers, helemaal zelf gebakken!

Ingrediënten (12stuks)

1 shokupan
1 dooier
1 el water
50 g sesamzaad (optioneel)

Bereidingswijze

Na het laatste uur rijzen van het shokupan deeg, verdeel je het in 12 gelijke stukken. Bol ze op en verdeel ze op 2 bakplaten, goed uit elkaar, laat ze 30 min of langer rijzen tot ze verdubbeld zijn, druk ze één voor één met de vlakke hand wat platter. Verwarm de oven voor op 180°.

Bestrijk de broodjes met een losgeklopte dooier en water, egaal met een zachte borstel. Bak ze 15 à 19 min tot ze mooi goudbruin zijn. Laat ze op een rekje afkoelen.

Als je ze gaat serveren, net voor alle andere vullingen klaar zijn, snij je ze overlangs en bak je ze in een anti-kleefpan, vetstof is niet nodig, op de snijkant zodat die mooi goudbruin en krokant wordt. Vul met je favo burgers, sauzen en slaatjes en serveer onmiddellijk.

De broodjes kan je 1 week ingepakt bewaren in de koelkast. Je kan de broodjes ook ingepakt invriezen. Ontdooien in de koelkast één dag ervoor. Voor het vullen steeds eerst even in de pan bakken zoals hierboven beschreven.