Carpaccio van zeebaars met citrusvruchten

  • 20min
  • 4P
  • Easy

Carpaccio van zeebaars maken is eigenlijk helemaal niet moeilijk! Met een paar ingrediënten kan je een heerlijke zeebaars carpaccio op tafel zetten. Het is even wat snijwerk maar erna is het echt puur genieten! Lekker zoet door de roze pompelmoes, wat bieslook en rode ui fijnsnijden en dan alles rijkelijk overgieten met de citrusvinaigrette, hier word ik echt blij van!  

Ingrediënten (4 personen)

500 à 600 g zeebaarsfilet zonder vel en zonder graten
2 roze pompelmoezen
1 rode ui
zeste van 1 citroen
Peper en zout van de molen

Citrus vinaigrette 
150 ml zachte olijfolie
100 ml sinaasappelsap
Peper en zout van de molen
½ bot bieslook

Bereidingswijze

Controleer je filets zorgvuldig of er zeker geen graten meer zijn. Snij ze dan schuin in fijne sneetjes en verdeel over de 4 borden, dek af en zet koud in de koelkast. Schil de pompelmoes, snij er zeker alle witte velletjes af want die zijn bitter, snij nu de partjes van tussen de velletjes, pers daarop ook de rest van het sap uit. Snij de ui doormidden en dan schuin in zo dun mogelijke schijfjes.

Doe alles voor de vinaigrette in een kommetje, snij de bieslook in superfijne ringetjes en roer eronder. Proef en kruid met peper en zout. Verdeel de pompelmoes partjes en de ajuin over de zeebaars, zet weer in koelkast als je het nog niet meteen serveert, de citrus gaat de vis gaan garen en dan wordt die taaier. Net voor het serveren besprenkel je het geheel met de vinaigrette. Serveer eventueel met getoaste sneetjes brood.

Tip

  • Als je de carpaccio als voorgerecht serveert, is 125 à 150 g vis per persoon ideaal.
  • Geef je hem als hoofdschotel, dan gaat het naar 150 à 180 g vis per persoon.
  • Serveer met extra getoast brood en eventueel een slaatje.

Als je verse vis gebruikt hebt kan je de carpaccio invriezen, ontdooi in de koelkast, dep droog en werk af met de garnituren
Pompelmoes kan je ook vervangen door granaatappel en de bieslook door koriander.