Mosselen met pappardelle in verse tomatensaus

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Een heerlijk pasta recept met mosselen en pappardelle, gegaard in verse, pittige tomatensaus… dit makkelijke, zomerse gerecht zet je in een mum van tijd op tafel, echt genieten!

Ingrediënten (4 personen)

4 kg mosselen
350 g pappardelle
500 g trostomaatjes
4 teen look
1 lange peper
2 sjalotten
200 ml witte wijn
Peper en zout
2 el olijfolie
1 bot peterselie

Bereidingswijze

Snij de look, ajuin en lange peper fijn en stoof aan in olijfolie, laat lichtjes aankleuren. Blus met de witte wijn, laat wat uitstoven, snij de tomaten doormidden en voeg toe, kruid met peper en zout, zet deksel erop en laat 10 min sudderen.

Spoel ondertussen de mosselen, haal de mosselen die stuk zijn of openblijven eruit. Kook de papardelle zoals vermeld op verpakking.  Neem deksel van de saus, proef of je eventueel moet bij kruiden en laat nu verder sudderen zodat de saus mooi indikt, want de mosselen gaan bij het garen ook veel heerlijk vocht afgeven. Eens mooi ingedikt voeg je de mosselen toe, roer even goed onder elkaar zodat ze mooi onder de saus zitten en zet deksel erop, laat 3 à 4 min garen of tot ze open zijn.

Giet pasta af en draai ze onder de mosselen, werk af met gehakte peterselie.

Je kan de mosselen tot 2 dagen afgedekt in de koelkast bewaren. Je kan ze met de schelp niet invriezen, wel als je ze uit de schelp haalt. Mosselen kan je opnieuw opwarmen in hun sap, in een schaal op 120°C, niet te lang en op hoge temperatuur, anders worden ze taai.

Partner