Spiesjes met kip, ananas en krieltjes met avocado

Een heerlijk barbecuerecept dat scoort bij jong en oud! Laat de zon maar schijnen!

Ingrediënten

Brochettes :
1 eetklare ananas
800 g krieltjes in de pel gestoomd
600 g kleine borst filets van kip
2 rode uien
16 witte padenstoelen
houte stokjes in water gedrengd (vookomt dat ze gaan verbranden op bbq )

Marinade:
2 el mosterd
2 el honing
1 el soja saus
peper
1 el olijfolie
1 teen look

Avocado dip :
2 avocado’s
1 potje Griekse yoghurt
1 el olijfolie
sap van 1 limoen +rasp
pezo

salade :
2 courgettes
6 abrikozen
pezo
3 el hazelnoot olie
basilicum
`sap en zeste 1 citroen

Bereidingswijze

Schil de ananas. Snij  in vier en snij het hart eruit.
Snij het vruchtvlees in gelijke blokjes.
Pel de ui , snij em doormidden en dan in 4.
Borstel de paddenstoelen eventueel proper.

Om samen te stellen :
Haal kip uit marinade en rol ze op.
Steek beurtelings alle ingrediënten erop.
Gaar rondom rond een kleine 10 min op een BBQ.

(rooster 25 a 40 cm boven het vuur , de kolen moeten wit zien en zeker niet meer vlammen )

Marinade :

Pel look en rasp in een kom.
Voeg er de mosterd honing soja en olijfolie bij.
Kruid af met peper.
Meng er de kippenfilets in.
Laat ze min 30 min in koelkast marineren

Dip :
Plet alles onder elkaar of mix.
Serveer in kommetje.

Sla :
Was de courgettes en abrikozen.
Snij courgettes en de abrikozen in stukjes.
Meng er de olie citroen en fijn gesneden basilicum onder.
Serveer in een schaal.

Tip

Je kan de rest van de marinade enkel gebruiken als je het even goed laat opkoken.

Partner