Groentecurry met aubergine en linzen in de airfryer

  • 45min
  • 4p
  • Easy

Makkelijke one pot groentencurry met aubergine, gember, linzen, tomaat en kokosroom. Deze vegetarische stoofpot, met zachte aubergines gegaard in curry kokosroomsaus is één van die gerechten die makkelijk wekelijks op tafel kunnen. Supergezond: bomvol groenten en heerlijke smaken in één pan, love it!

Ingrediënten (4 personen)

3 aubergines
1 grote ui
3 teen look
1 el neutrale olie
250 g droge koraal linzen
4 wortels
1 courgette
1 paprika
1 el fijngesneden gember
400 ml kokosroom
400 ml tomaten in blokjes
300 ml water
1 el gele curry poeder
1 kl gerookt paprika poeder

Toppings  
1 bot koriander
1 avocado
1 citroen
125 g zure room
Crunchy chili oil of hot sauce (optioneel)

Airfryer 
200° 15 min 2 x wieltje
180° 35 min 1 x wieltje

Bereidingswijze

Snij look en ajuin fijn, snij de aubergine in de lengte in dikke plakken, dan in dikke repen en dan ik blokjes, doe alles in de bakvorm, kruid met peper en zout en besprenkel met de olie, meng alles eens goed onder elkaar, bak 15 min op 200° met 2 blazertjes.

Snij intussen de wortels en paprika in gelijke stukjes. Na 15 min roer je goed alle andere ingrediënten, kruiden en water eronder. Het belangrijkste hier is dat alles mooi onderstaat in de saus eens alles gemengd is. Anders voeg je nog wat water of bouillon toe.

Nu gaan we het slow cooking programma opzetten: 180° 1 wieltje en 20 min gaartijd. Af en toe eens mengen.
Eens alles mooi gaar is, serveer je in kommetjes werk je af met een lepel zure room, avocado in blokjes gesneden en grof gehakte koriander. Serveer onmiddellijk.

Je kan de groentencurry 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren of afgedekt invriezen. Om op te warmen laat je hem ontdooien en giet hem weer in bak accessoire van de Airfryer. Laat 25 min opwarmen op 140°, roer af en toe. Werk opnieuw af met je toppings naar keuze.

Partner

In samenwerking met Philips.