Kaasstengels
Grace is echt een cheezy kaaslover! 🙂 Ze vindt het suuuper om aperitief snabbeltjes voor ons te serveren. Deze makkelijke stokjes van kaas fixt ze heel graag als aperitiefhapje. Heerlijk licht en krokant, say cheeeeese!
Ingrediënten (4 personen)
135 g cheddar
100 g bloem
55 g boter
Peper en zout
1 el melk
Toppings
Sesamzaadjes
Gedroogde dille
Bereidingswijze
Doe alle ingrediënten in een cutter en cutter tot er zich een bal vormt. Maak er een plat rechthoekig stuk deeg van, leg op een bakpapier en rol uit tussen met bvb. 2 chopsticks ernaast om overal dezelfde dikte te hebben.
Neem het papier weg en strooi zaadjes aan één kant van het deeg. Leg het papier erop, draai om en strooi daar de dille over. Snij in reepjes van 7mm en leg op een bakplaat met bakpapier of siliconen mat.
Bak 15’ in voorverwarmde oven van 165°. Serveer in glaasjes.
tip
Gebruik ook zeker eens andere kruiden of toppings zoals Parmezaan, Italiaanse kruiden, saté kruiden …
Serveer met een lekkere homemade dip!
Je kan de koekjes een week bewaren, afgedekt op een koele plaats. Je kan zowel het ongebakken deeg als de gebakken stengels invriezen. Laten ontdooien in de koelkast en bak 5 min op 180° in oven om krokant te maken.