Chia-quinoabrood

Mijn hubby moet opletten voor gluten, maar we eten hier zo graag brood met lekkers op. Hiermee maak ik iedereen blij.

Ingrediënten

1 takje (citroen)tijm
90 gr. wit chiazaad Biotona gemengd met 240 ml water (grijs mag ook)
450 gr. quinoa Biotona , 1 nacht geweekt in water
50 ml olijfolie
1 snuif zeezout
1 tl bakpoeder
sap van 1/2 limoen
2 handen vol super sprouts Biotona

Bereidingswijze

Meng de chiazaadjes met het water, in het begin af en toe mengen tot er een papje ontstaat.

Zet de quinoa onder water. Laat 1 nacht rusten.

Spoel de quinoa in een zeef. Laat goed uitlekken. (Zet even op een geplooide handdoek, voor extra uitlekken.)

Rits de verse tijm van het takje en doe in de cutter.

Doe het chiapapje en de uitgelekte quinoa erbij. Voeg olijfolie, zout, bakpoeder en limoensap toe.

Laat 5 min op de hoogste snelheid draaien tot je een witte schuimige massa bekomt.

 

Verwarm de oven voor op 160 °C.

Bekleed een bakvorm met bakpapier.

Bestrooi de bodem met super sprouts. (Een lekkere mix met o.a sesamzaad, zonnebloem- en pompoenpitten, broccoli, rode quinoa, haver … Sprenkel het bvb ook over je salades of yoghurt met fruit.)

Doe de schuimige massa in de bakvorm op de super sprouts.

Strijk gelijk, bestrooi ook de bovenkant met super sprouts.

Laat 90 min. bakken op 160 °

Laat het brood volledig afkoelen voor het aan te snijden op een rooster.

 

Ik eet het graag geroosterd met notenpasta en avocado.

Grace met choco of confituur.

En Wim met een sneetje gerookte zalm of hesp .

Iedereen content.

Weetje

Zowel Quinoa als chiazaad is een eetbaar zaad dat vol zit met eiwitten, vezels en mineralen, maar bevat geen gluten. Het brood is dus lactose- én glutenvrij!

Tip

Maak het recept dubbel en vries in, zo heb je altijd lekker gezond brood in huis.
Andere kruiden zijn zeker ook lekker: rozemarijn bijvoorbeeld.

Partners

In samenwerking met Biotona

en Potier Stone