Chili sin carne met volkoren couscous

Wat een kleuren en kruidige smaken, net vakantie. Zalig!

Ingrediënten (voor 4 personen)

Chili:
1 grote ui
2 tenen look
2 paprika (geel rood)
1 aubergine
150 g rode bonen (bokaal of blik, afgegoten)
150 g kikkererwten (bokaal of blik, afgegoten)

1 chilipeper
1 tl kaneel
1 tl gedroogde oregano
1 tl komijnzaad
1 tl venkelzaad
150 g mais
500 g tomatencoulis
peper
snuifje zout

Couscous:
200 g volkoren couscous (volkoren tarwegriesmeel)
1 el olijfolie
1 sjalot
1 tak tijm
1 tl kurkuma
400 ml kokend water

Garnituur:
150 g (magere) zure room
1 bot koriander
1/2 bot verse munt

Bereidingswijze

Chili:
Pel ui en look, snij fijn en stoof aan in olijfolie.
Kneus venkel en komijn in vijzel, laat meebakken samen met de oregano.
Snij de gewassen aubergine en paprika in blokjes en voeg toe.
Kruid met peper en een snuifje zout.
Voeg nu de kikkererwten, bonen, mais, fijn gesneden chili en tomatencoulis toe.
Roer nog even goed onder elkaar.
Laat 15 min sudderen op zacht vuur met deksel.

Couscous:
Schil en snij sjalot fijn stoof aan in el olijfolie.
Voeg tijm en griesmeel en kurkuma toe.
Giet er het water op, roer en laat met deksel op wellen.

Snij koriander en munt fijn en meng.

Afwerking

Roer het griesmeel nog eens om, schep een lepel in een kommetje.
Bedien er een schep chili over.
Werk af met koffie lepel zure room en koriander munt mix.

Partner

In samenwerking met Stichting Tegen Kanker