Chocolademoussetaart met Oréo

  • 6u
  • 8P
  • Next level

Ingrediënten (voor 8 personen)

3 eiwitten op kamertemperatuur
5 dl slagroom (40% v.g.)
200 g Oreo Original©
300 g pure chocolade (min. 70% cacao)
45 g malse boter
1 snufje zout

Voor de afwerking:
8 Mikado’s© met witte chocolade
200 g witte chocolade
1 el bloemsuiker
1 el cacaopoeder
Roze peperbolletjes

Bereidingswijze

Breng de helft van de room aan de kook. Haal van het vuur en voeg de gehakte chocolade toe. Laat 2 min rusten en meng. Laat afkoelen.

Verkruimel de Oreo’s© fijn en meng ze zorgvuldig met de boter. Druk deze bereiding goed aan op de bodem van een met bakpapier beklede springvorm van 18 cm diameter.

Klop de rest van de room lobbig op. Meng met de gesmolten chocolade en roer dan onder de eiwitten, die je met het zout tot stevig schuim hebt geklopt. Giet in de bakvorm, strijk het oppervlak glad en laat minstens 3 u in de koelkast opstijven.

Smelt de witte chocolade en doe hem in een spuitzak of in een papieren hoorntje. Schik de Mikado’s© op een met bakpapier bedekte dienschotel. Spuit chocoladelijntjes over de Mikado’s© om zo uiteindelijk een kerstboom te vormen. Werk af met de roze peper en laat minstens 2 u in de koelkast opstijven.

Ontvorm de taart en bestuif ze met cacao. Werk ze af met enkele dennenbomen en wat bloemsuiker en geef er de rest apart bij.

Tip

Je kunt de Oreo’s© vervangen door speculaas of andere zandkoekjes naar keuze. Monteer de bakvorm omgekeerd (met de holle kant van de bodem onderaan), zo is de taartbodem mooi vlak. Dompel het mes telkens in warm water en droog het af om mooi afgesneden stukken te verkrijgen.

Partners

In samenwerking met PUR

En Delhaize.

Ja, je kunt de taart van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het is zelfs aan te raden om de taart enkele uren of zelfs een dag van tevoren te maken, zodat de smaken goed kunnen samenkomen.

Het is het beste om de chocolade au bain-marie te smelten, omdat je op deze manier de temperatuur beter kunt controleren en voorkomt dat de chocolade verbrandt.