Langoustine taco’s
Een taco met langoustine: op in één hap en o-zo-lekker bij het aperitief.
Ingrediënten (8 personen)
3 tortillavellen
10 st verse langoustines
2 el olijfolie
1 kl sesamolie
10-tal sprietjes bieslook
peper van de molen
snuifje fleur de sel
zeste van 1 limoen + wat druppels
Voor de afwerking
1/2 avocado
2 el zure room
1 kl limoensap
4 kerstomaatjes
10 blaadjes platte peterselie
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 185 °C.
Steek rondjes van 5 à 6 cm uit de tortilla.
Leg op een bakplaat met bakpapier.
Bak ze 3 minuten. Draai na 2 minuten de rondjes om. Zorg ervoor dat ze krokant zijn.
Laat de rondjes tortilla afkoelen.
Verwijder de kop van de langoustines.
Snijd het karkas voorzichtig open met een schaar. Plaats de schaar aan de onderkant tussen de pootjes en knip voorzichtig.
Haal het vlees eruit.
Vries de koppen en de karkassen in om er later een lekkere bouillon van te maken.
Meng 2 el olijfolie, 1 kl sesamolie en 1 kl fijngesneden bieslook in een kommetje.
Snijd de langoustines in fijne schijfjes en doe ze in het kommetje bij de rest.
Meng er de zeste van de limoen onder.
Bewaar in de koelkast.
Vul een kleine spuitzak met zure room.
Vlak voor het serveren
Maak een quenelle van de langoustinemengeling met 2 koffielepels.
Leg 1 quenelle op het tacoschijfje.
Afwerking
Spuit een lijntje zure room over de quenelle.
Leg enkele fijngesneden blokjes avocado en tomaat op de quenelle.
Werk af met enkele druppels limoen en een plukje platte peterselie.
Partners
Met dank aan Kenwood.
Het is het beste om de taco’s direct na het bakken van de langoustines te serveren, zodat ze knapperig blijven. Als je ze van tevoren wilt maken, kun je de tortilla’s en de gebakken langoustines apart bewaren en ze vlak voor het serveren weer opwarmen.