Wrap sesam kip met boontjes

  • 15min
  • 2P
  • Easy

Ingrediënten voor 2 personen

Sesamkip
400 g kippenblokjes
1 el maïzena
1 el speltbloem
1 ei

Saus
100 ml soja saus
2 el appelazijn
2 el sesamolie
3 el agave
2 teentjes look
4 cm gember fijn gesneden
3 el sesamzaad
150 ml water
1 kl chiliflakes
250 g gestoomde boontjes
1 bot koriander

Bereidingswijze

Meng de bloem, de maïzena en het ei tot een papje.

Meng er de kippenblokjes onder.

Bak ze gaar in plantaardige olie aan beide kanten tot ze krokant zijn.

Haal de helft van de blokjes uit de pan, en hou ze opzij om voor een on-the-go lunch in een wrap te serveren.

Meng alles voor de saus onder elkaar, behalve de gember.

Voeg de saus toe aan de kip, laat een vijftal minuten sudderen. Roer er de boontjes en de gember op het laatste moment onder.

Werk af met koriander.

Voor de wrap on the go

Ingrediënten
Gebakken kippenblokjes
2 el geraspte wortel
1/2 avocado
Muntblaadjes
Pikante saus naar keuze
Wrap van volkorenmeel

Bereiding
Beleg de wrap met de ingrediënten.

Rol op en pak in in boterpapier.

Partners

In samenwerking met Kenwood,

en Biotona.

Biotona Sofie Dumont

Je kunt verschillende soorten wraps gebruiken, zoals tarwetortilla’s of maïstortilla’s.

Ja, je kunt de sesam kip van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Zorg ervoor dat je het goed afgedekt bewaart en verwarm het voor het serveren.