Quesadilla’s met tonijn en avocado

Een eenvoudig en snel gerecht voor tijdens de week, dat vind ik geweldig! Ik bak ze tussen de grill, wat extra groentjes ernaast, done!

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 tortillavellen

TONIJN VULLING :
2 el zure room
pezo
2 blikjes tonijn in olijfolie , uitgelekt (netto gewicht 240 gr./blik)
2 takken selder in fijne blokjes

SALSA :
1 grote tomaat in kleine blokjes
1 avocado, in kleine stukjes gesneden
1 bot koriander
1 gele en groene paprika, in fijne blokjes gesneden
zeste van 1 limoen

250 g gemalen cheddar

SLAATJE :
8 kleine komkommers, in 6 gesneden
3 dikke wortelen, grof geraspt
3 el arachideolie
sap van 1 citroen
pezo

Bereidingswijze

VULLING :
Doe peper en zout bij de zure room samen met de uitgelekte tonijn.

Voeg er de fijngesneden selder bij en meng.

SALSA :
Doe de avocadoblokjes bij de tomaat, voeg er fijngesneden koriander, peper en zout aan toe. Meng er de paprikablokjes onder samen met de limoenzeste.

Beleg de ene helft van de tortilla’s met de tonijnvulling, salsa en cheddar. Plooi toe en bak tussen de grill of croquemachine, een  2 à 3 tal minuten.

Afwerking

Dien op met slaatje.

Partner

In samenwerking met Rio Mare.

Rio Mare logo