Quesadilla’s met tonijn en avocado

  • 30min
  • 4P
  • Easy

Een eenvoudig en snel gerecht voor tijdens de week, dat vind ik geweldig! Ik bak ze tussen de grill, wat extra groentjes ernaast, done!

Ingrediënten (voor 4 personen)

8 tortillavellen

TONIJN VULLING :
2 el zure room
pezo
2 blikjes tonijn in olijfolie , uitgelekt (netto gewicht 240 gr./blik)
2 takken selder in fijne blokjes

SALSA :
1 grote tomaat in kleine blokjes
1 avocado, in kleine stukjes gesneden
1 bot koriander
1 gele en groene paprika, in fijne blokjes gesneden
zeste van 1 limoen

250 g gemalen cheddar

SLAATJE :
8 kleine komkommers, in 6 gesneden
3 dikke wortelen, grof geraspt
3 el arachideolie
sap van 1 citroen
pezo

Bereidingswijze

VULLING :
Doe peper en zout bij de zure room samen met de uitgelekte tonijn.

Voeg er de fijngesneden selder bij en meng.

SALSA :
Doe de avocadoblokjes bij de tomaat, voeg er fijngesneden koriander, peper en zout aan toe. Meng er de paprikablokjes onder samen met de limoenzeste.

Beleg de ene helft van de tortilla’s met de tonijnvulling, salsa en cheddar. Plooi toe en bak tussen de grill of croquemachine, een  2 à 3 tal minuten.

Afwerking

Dien op met slaatje.

Ja, als je geen tortilla’s hebt, kun je andere soorten platbrood gebruiken, zoals naan, pitabroodjes of wraps.

Ja, je kunt de tonijn vervangen door vegetarische kipstukjes of tofu.

Ja, je kunt de quesadilla’s van tevoren maken en ze later opwarmen in de oven of opwarmen in een koekenpan.

Ja, je kunt de quesadilla’s invriezen. Zorg ervoor dat je ze goed verpakt en labelt voordat je ze in de vriezer legt.

Guacamole, zure room, salsa of pico de gallo zijn allemaal goede opties om bij de quesadilla’s te serveren.