Crème brûlée cheesecake

  • 1u30 + opstijven
  • 10p
  • Next level

De heerlijke smaken van crème brûlée en cheesecake in één taart, hoe zot is dat!!!! Koekjesdeeg onderaan, vulling van roomkaas, vanille en eieren en na afkoelen een laagje suiker op karameliseren, ik zeg het u, heeeeemels! Verbluffend om te serveren en niet eens zo moeilijk om te maken.

Ingrediënten (10 personen)

Bodem  
250 g Bretoense zandkoekjes
60 g gesmolten boter
1 snuif zout

Vulling  
1000 g roomkaas op kamertemperatuur
150 g fijne suiker
Merg van 1 vanillestok
1 kl vanille-essence
5 eieren
250 ml room 40%

3 el fijne suiker

Bereidingswijze

Bekleed de binnenkant van je bakvorm met een band boterpapier en zet die dan op 2 vellen aluminium papier in kruis gelegd, plooi naar boven, doe er onderaan een strak touwtje rond en druk super goed aan, de folie mag 10 cm hoger komen dan de bakvorm, zodat je je vorm goed waterdicht maakt want hij moet au bain-marie gegaard worden. Plaats nu in een vlakke ovenschotel.

Cutter de koekjes fijn met zout en voeg boter bij, laat kort draaien in robot en giet in je vorm. Verdeel egaal uit en druk aan, bak 15 min zonder water aan 180°C, laat afkoelen.

Doe alle ingrediënten voor de vulling in een kom en mix tot een luchtig en glad beslag. Giet op de bodem, strijk egaal uit en steek opnieuw in de oven. Giet eerst min 3 cm water in de ovenschaal met taart in. Laat 1 uur bakken aan 175° en laat 2 u afkoelen in de oven.

Laat hem daarna minimum een nacht opstijven in de koelkast. Haal de taart uit de bakvorm en zet op een taartschaal. Bestrooi de fijne suiker er egaal over en carameliseer de bovenkant met een bunzenbrander. Serveer onmiddellijk.

Tips

  • De taart kan je 4 dagen afgedekt in de koelkast bewaren of ingepakt invriezen.
  • Het karameliseren van de bovenkant doe je altijd net voor het serveren, want de suiker erop moet gesmolten zijn. Dit doe je het best met een bunzenbrander en niet in de oven op grill stand, het zal veel egaler zijn en je warmt de taart zelf niet op.
  • Voor de topping: gebruik fijne witte suiker, bruine suiker wordt te snel donker.