Crème brûlée

  • 1u bakken + 1 à 2u opstijven
  • 4 potjes
  • Next level

Een heerlijke vanille crème met een krokant laagje suiker op. Als deze op een menukaart staat kan ik er niet aan weerstaan. Probeer je crème brûlée ook eens met zeste van appelsien klaar te maken, verfrissend en lekker!

Ingrediënten

375 ml volle melk
375 ml volle room
125 g suiker
8 eidooiers
2 el bruine suiker en 2 el fijne witte suiker
1 vanillestok

Bereidingswijze

Doe de eierdooiers en de suiker in een kom, samen met vanillemerg. Meng goed onder elkaar. Voeg de koude room en de melk toe en meng opnieuw. Zet potjes op een ovenplaat en verdeel in 4 lage potjes.

Zet minstens een uur in een voorverwarmde oven van 90 graden. De crème brûlées zijn klaar wanneer het beslag niet meer beweegt. Laat afkoelen. Bedek met vershoudfolie en laat 1 à 2 uur opstijven in de koelkast.

Meng bruine en witte suiker en strooi een eetlepel suiker over elke crème brûlée. Brand de crème brûlées met een bunsenbrander en serveer meteen.

Ja, je kunt de crème brûlée van tevoren maken en bewaren in de koelkast. Brand de suikerlaag pas vlak voor het serveren.

Ja, als je geen crème brûlée brander hebt, kun je de suikerlaag ook krokant maken onder de grill van de oven.

Een kleine koek of biscuit past goed bij deze crème brûlée. Je kunt bijvoorbeeld een amandelkoekje of shortbread serveren.