Taartjes met rode biet en verse kaas
Ingrediënten (voor 8 personen)
1 ei
4 grote sjalotten
2 pakken gekookte rode bieten (2 x 500 g)
300 g Philadelphia Original
1 el ciderazijn
4 el olijfolie
1 bussel bieslook
Peper en zout – 1 vel kruimeldeeg Herta
Voor de salsa:
250 g grote aardperen
1 grote citroen bio
¼ granaatappel
15 cl koolzaadolie
Peper en zout
Voor de garnituur:
3 el pistachenoten
Enkele muntblaadjes
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 180°C. Hak de sjalotten fijn en fruit ze 5 min op een zacht vuurtje, in een steelpan met 2 el olie. Voeg de azijn toe en laat volledig inkoken. Laat afkoelen.
Meng de Philadelphia met de gehakte bieslook, zout en peper. Snijd de rode bieten in plakjes.
Snijd de kruimeldeeg in 4 en snijd ze nog lichtjes in om ze ronder te maken. Leg een flinke eetlepel kaas in het midden van elk vel, voeg sjalotten toe en vorm een hoopje. Leg er plakjes rode biet rond en smeer ze in met olijfolie. Plooi de zijkanten van het deeg naar binnen en smeer in met losgeklopt ei. Bak 35 min goudbruin in de oven.
Meng de koolzaadolie, de geraspte citroenzeste en het citroensap. Schil de aardperen en snijd ze in fijne brunoise. Meng ze met de dressing en voeg de granaatappelpitjes toe; kruid met zout en peper.
Hak de munt en de pistachenoten.
Bestrooi de taartjes met munt en pistachenoten en dien ze heel warm op met de salsa.
Tip
Je kunt de taartjes met een stukje keukentouw vastbinden voor je ze bakt.
Ja, als je geen tijd hebt om rode bieten zelf te koken, kun je voorgekookte bieten uit de supermarkt gebruiken. Zorg ervoor dat je de bieten goed uitlekt en dep ze eventueel droog voordat je ze gebruikt.
Ja, je kunt experimenteren met verschillende kaassoorten afhankelijk van je smaakvoorkeur. Naast verse kaas kun je bijvoorbeeld feta, ricotta of mozzarella gebruiken.
Ja, je kunt de taartjes met rode biet en verse kaas van tevoren maken en ze in de koelkast bewaren. Warm ze eenvoudig op in de oven voordat je ze serveert om ze weer knapperig en warm te maken.