Eitjes ‘Baveuse’ met gegrilde groenten

Ingrediënten (voor 1 persoon)

¼ rode ajuin
¼ rode paprika
1 gekookte aardappel (restje van de dag voordien)
2 groene asperges
2 el olijfolie
Peper
Zout
2 eieren
Balsamico

Instructies

Snij de ajuin en de paprika in grove stukken.

Laat de paprika, ajuin, aardappel en asperges met de olijfolie stoven in een grillpan. Kruid met peper en zout en laat tien minuten grillen. Schud alles op en check of de groenten gaar zijn. Laat ze indien nodig nog wat langer in de grillpan liggen.

Bak ondertussen de eitjes ‘op z’n Spaans’: breek ze open in de pan en laat ze kort bakken met het deksel erop. Het eigeel moet nog lopend zijn.

Serveer met een streepje balsamicocrème en enkele druppels olijfolie. Voeg peper en zout naar smaak toe.

Je kan de groenten perfect de dag voordien al klaarmaken. Dan hoef je ‘s morgens enkel je eitjes nog te bakken, groentjes even kort opwarmen in de pan, kruiden en klaar!