Erwtensoep met avocado en zure room

  • 35min
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (voor 4 personen)

De soep
1 ui
boter of olijfolie
1 teentje knoflook
1 takje tijm
1 blaadje laurier
400 g erwten (seizoen of diepvries)
1 l kippenbouillon
peper en zout

De garnituur
1 avocado
½ bosje platte peterselie
olijfolie
8 sneetjes stokbrood
125 g zure room

Instructies

Pel de ui en snijd hem in stukjes.

Verhit een klontje boter of een scheutje olijfolie in een grote kookpot en stoof de ui aan.

Pers er de knoflook bij en voeg het takje tijm en het blaadje laurier toe.

Stoof de erwtjes even mee aan.

Voeg de kippenbouillon toe en breng aan de kook.

Laat ongeveer 15 minuten sudderen op een laag vuur.

Maak ondertussen het garnituur. Snijd de avocado in tweeën en haal de pit eruit. Snijd het vruchtvlees in plakjes tot aan de schil. Haal nu de plakjes avocado uit de schil met een lepel. Snijd de plakjes in blokjes. Pluk de blaadjes van de peterselie en hak ze eventueel fijn.

Verwarm een flinke scheut olijfolie in de pan. Bak de sneetjes stokbrood aan beide kanten mooi goudbruin. Laat ze uitlekken op een bord met keukenpapier.

Verwijder het takje tijm en het blaadje laurier uit de soep.

Mix de soep en breng ze op smaak met peper en zout.

Verdeel de soep over de borden en werk af met de sneetjes stokbrood, de zure room, de blokjes avocado en de peterselie.

Ja, je kunt de erwtensoep van tevoren maken en later opwarmen. Bewaar de soep in de koelkast en verwarm deze op laag vuur in een pan.

Ja, als je liever vlees gebruikt, kun je bijvoorbeeld spekreepjes toevoegen aan de soep.