Farfalle met krokante pancetta, andijvie en mozzarella

  • 25min
  • 4P
  • Easy

Ook lekker doordeweeks. Heerlijk koud, enkel op smaak gebracht met wat citroensap of vinaigrette!

Ingrediënten (voor 4 personen)

300 g pancetta
1 andijvie
1 bussel groene asperges
500 g farfalle
2 bollen mozzarella di bufala (2 x 125 g)
250 g parmigiana in blok
15 cl zachte witte wijn
3 el olijfolie
1 bussel dille
Peper en zout

Bereidingswijze

Verwarm de oven voor op 160°C. Bedek 2 ovenplaten met bakpapier en verdeel er de pancetta sneetjes over. Laat ze ± 10 min. goudbruin en krokant bakken zonder ze uit het oog te verliezen.

Kook de farfalle ‘al dente’ in kokend gezouten water. Rasp de parmigiano en snijd de mozzarella in stukjes.

Breek het harde uiteinde van de asperges af en snijd ze in schuine stukken. Verwijder de buitenste bladeren van de andijvie (bewaar ze om er soep mee te maken) en maak de andere blaadjes los. Fruit de groenten kort op een vrij hoog vuur in een grote braadpan met de olijfolie. Bak ze niet te lang, ze moeten nog krokant zijn. Breng ze op smaak, bedruip ze met witte wijn en laat 1 min. inkoken.

Meng de uitgelekte farfalle, plukjes dille, de mozzarella en de pancetta met de groenten in de braadpan. Breng verder op smaak en serveer meteen met de parmigiano.

Ja, als je geen pancetta wilt gebruiken, kun je deze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld gerookte zalm of spekreepjes.

Ja, als je geen mozzarella wilt gebruiken, kun je deze weglaten of vervangen door bijvoorbeeld Parmezaanse kaas of geitenkaas.

Een frisse salade of geroosterde groenten passen goed bij deze farfalle.

Ja, je kunt dit recept ook maken met andere groenten die je lekker vindt. Varieer bijvoorbeeld met courgette, spinazie of broccoli.