Gazpacho van meloen, tomaat en burrata

  • 2u10
  • 4P
  • Easy

Ingrediënten (Voor 4 personen)

Gazpacho
+_600 g meloen, cavaillon
2 grote tomaten
1 teentje look
2 el sherry azijn
4 el olijfolie
Sap van 1 citroen
1 kl zout
Rijkelijk peper van de molen
Een paar druppels tabasco naar smaak

Garnituur
1 burrata in stukjes
Radijsjes
10 munt blaadjes fijn gesneden
2 lente-uitjes fijn gesneden
Olijfolie

Bereidingswijze

Doe alle ingredienten voor de gazpacho in een blender. Mix gedurende 2 min, kruid naar smaak, zet 2 uur in de koelkast .
Roer de gazpacho op, verdeel over kommetjes, werk af met de met garnituur.

Ja, je kan de gazpacho van tevoren maken en bewaren in de koelkast tot gebruik.

Ja, dit gerecht kan prima als voorgerecht geserveerd worden.

Een glas witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.

Ja, je kan de meloen vervangen door een andere fruitsoort zoals aardbeien of perziken.