Gegrilde inktvis met aioli en smashed potatoes met Cesar Casier – Pimped Martini tonic met Hannah Van Ongevalle

Pimped Martini tonic

Warme zomers vragen naar frisse heerlijke cocktails. Deze makkelijke en zeer lekkere Martini tonic is just what you need. Je pimpt hem met wat fruit en kruiden, ijs erbij en cheers!

INGREDIËNTEN (VOOR 1 PERSOON)

5 cl martini (wit of rosato)
15 cl fever tree tonic (indian of mediterranean)

Hier gebruiken we blauwe bessen, perzik of citroengras.
Citroen tijm, rozemarijn, rood fruit, ananas en kiwi bijvoorbeeld, zijn zeker ook een optie.

Bereidingswijze

Snij het fruit en kruiden in stukjes of schijfjes en verdeel in het glas. Giet er de Martini op en laat het eventueel wat ‘macereren‘ zodat de smaken versterken. (Hoe langer hoe meer smaak.)

Doe er de ijsblokken bij en top af met tonic.

Afwerking

Afwerken met een stukje perzik of een aantal blauwe bessen of een takje citroengras.

Partners

In samenwerking met Martini.

Gegrilde inktvis met aioli en smashed potatoes

Cesar Casier en ik houden van local food. Als hij zelf kookt geeft hij er zoals ik graag zijn eigen touch aan. Onze versie van pulpo a la galega en a la plancha is met plat geklopte krieltjes, een healthy versie van aioli en zalige crispy inktvis. We’re in heaven!

Ingrediënten (voor 6 personen)

Inktvis
16 gekookte inktvis tentakels
peper
zout
scheutje olijfolie

Marinade
4 el olijfolie
2 limoenen zeste en sap
pezo

Krieltjes
1 kg gestoomde krieltjes in de pel
snuifje gerookt paprikapoeder
scheutje olijfolie
3 lente-uien

Aioli
2 el verse mayo
250 Griekse yoghurt
5 teentjes look 5 WEG
handvol platte peterselie
handvol bieslook
zeste en sap van 1 citroen
2 el olijfolie

Tomatensalade
1 kg verschillende tomaten
1 rode ui
2 el supersprouts Biotona
4 el olijfolie
2 el witte wijn azijn
pezo

Bereidingswijze

Inktvis
Wrijf de inktvis in met olijfolie en pezo. Masseer de inktvissen eventjes en grill ze 2 minuten aan elke kant.

Maak ondertussen de marinade van olijfolie, citroen zeste, citroensap, pepertje en pezo.

Krieltjes
Plet de krieltjes een beetje plat met bvb breed mes zonder dat ze uit elkaar vallen. Wrijf ze in met olijfolie en grill ze op de placha aan beide kanten goudbruin.

Snijd de lente-ui fijn.

Aioli
Meng de mayonaise en Griekse yoghurt onder elkaar in een kom, rasp er de look onder. Hak de bieslook en peterselie. Voeg de gehakte kruiden, sap en zeste van één citroen aan de aioli toe.

Tomatensalade
Snijd de tomaten in stukjes. Verdeel over een schaal. Snijd de rode ui in schijfjes. Voeg de rode ui ringen aan de tomaten toe. Overgiet met olijfolie en azijn.

Afwerking

Werk de krieltjes af met paprikapoeder, fijngesneden lente-ui en een scheutje olijfolie.

Werk de tomatensalade af met supersprouts.

Serveer aan tafel op schalen of dresseer op bordjes.

Partners

In samenwerking met Biotona.

Biotona Sofie Dumont