Gezonde karamel ontbijtshake

Ingrediënten (voor 3 personen)

Shake:
1 groot glas ijsblokken
70 g havermout
2 el pindaboter
360 ml haver- of amandelmelk
2 kl cacaopoeder biotona

Karamelsaus:
10 medjoul dadels geweekt
scheutje water
snuifje kaneel
snuifje zeezout
snuifje vanille
1 el honing

Topping:
cacaonibs biotona
gehakte pindanoten

Bereidingswijze

Mix de ingrediënten voor de karamelsaus in de blender en bewaar apart in een kommetje.
Mix vervolgens alle ingrediënten voor de shake in blender.
Duw de rand van het glas in het mengsel van cacaonibs en pindanoten.
Bestrijk de binnenkant van het glas met karamel.
Vul tot aan de rand met de shake.

Afwerking

Werk af met extra karamel.

Tip

Gebruik glutenvrije havermout en dan heb je ook een glutenvrije versie.

Partners

In samenwerking met Biotona

en Kenwood