Grote garnalen met salie
Een zalig voorgerecht. De salie geeft een unieke smaak aan de garnalen en bovendien zou het kruid helpen tegen allerlei kwaaltjes.
Ingrediënten (voor 4 personen)
24 grote, ongekookte en ongepelde garnalen
1 el olijfolie
Een handvol verse salieblaadjes
5 teentjes look
1 tl fleur de sel
1 tl citroensap
Instructies
Spoel de grote garnalen af onder de kraan.
Zet een vuurvaste schaal op de barbecue en warm daarin de olijfolie op.
Voeg de salieblaadjes toe en bak ze tot ze wat knapperig zijn.
Doe dan de volledige, ongepelde teentjes look erbij en roer alles goed door elkaar.
Laat de garnalen aan beide kanten kort bakken in het mengsel.
Haal ze uit de olie, samen met de look en de salie. Kruid voor het opdienen met fleur de sel en enkele druppels citroensap.
Tip
Let er goed op dat de steenkool grijs is, er mag zeker geen vlam te zien zijn. Dit recept kan je ook perfect in een pan klaarmaken.
Ja, de garnalen kunnen worden geserveerd met rijst of pasta voor een volledige maaltijd.