Hartige crackers

Ingrediënten (voor ongeveer 10 crackers)

1/2 kop chiazaad
1/2 kop zonnebloempitten
1/2 kop pompoenpitten
1/2 kop sesamzaad
1/2 theelepel Maldonzout
1/2 eetlepel gedroogde rozemarijn
1/2 eetlepel gedroogde tijm
1/2 eetlepel gedroogde knoflook
1 kop warm water

Instructies

Ik kon moeilijk van deze hartige crackers afblijven. De zaden zorgen voor een goede darmtransit. De zonnebloem- en pompoenpitten bevatten magnesium, dat zorgt voor de ontspanning van je spieren en verhoogt de weerstand tegen stress.

1. Verwarm de oven voor op 175 °C.
2. Doe alle droge ingrediënten in een kom en giet het warme water erover. Laat 5 minuten rusten, zodat het chiazaad kan zwellen.
3. Meng alles met de handen.
4. Leg bakpapier op de bakplaat en spreid het mengsel uit over het bakpapier.
5. Leg een vel bakpapier op het mengsel en rol uit tot een dikte van ongeveer 3 mm.
6. Neem het bovenste vel bakpapier weg en bak 30 minuten in de voorverwarmde oven.
7. Draai de zadenkoek om en bak eventueel nog verder wanneer hij nog niet droog is.
8. Breek of snijd in stukken (wanneer je mooie, vierkante stukken wil, snijd dan wanneer alles nog nat is).
9. Laat de crackers goed afkoelen op de bakplaat. Bewaar ze in een afgesloten doos.

Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.

Tijdens mijn zwangerschap maakte ik deze hartige crackers regelmatig. Ze zijn gemakkelijk klaar te maken en ideaal om in de hummus te dippen.

Tips

Wanneer de crackers niet meer krokant zijn, stop je ze gewoon weer even in de oven. De restjes gebruikte ik vaak om over een salade of een soep te strooien.