Hummus van rode bonen
Ingrediënten (voor 1 portie)
400 g rode bonen (uit blik, liefst biologisch)
2 takjes verse oregano
5 eetlepels olijfolie
75 g feta
enkele eetlepels water of bouillon (eventueel)
1 eetlepel citroensap
peper en zeezout
Instructies
1. Spoel de rode bonen goed af in een vergiet.
2. Doe de rode bonen, de blaadjes van 1 takje oregano, de olijfolie en de feta in een blender en mix. Houd eventueel wat feta apart om de hummus af te werken.
3. Voeg wat water of bouillon toe, als de hummus niet smeuïg genoeg is.
4. Werk af met het citroensap.
5. Kruid met peper en zeezout.
6. Werk af met stukjes feta en plukjes oregano.
Dit recept is afkomstig uit het boek “Op de groei 1“.
Tips
De feta maakt de hummus waarschijnlijk iets droger, dus voeg gerust iets meer water (of bouillon) toe.
Gebruik alleen de blaadjes van de oregano. Je kunt ook gedroogde oregano gebruiken, maar de hummus ziet er kleurrijker uit met verse.
Ja, je kunt hummus van rode bonen van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Het blijft meestal 3-5 dagen goed in een luchtdichte container.
Hummus van rode bonen kan worden geserveerd als dip met pitabrood, groentesticks of crackers. Het kan ook worden gebruikt als smeersel op broodjes, wraps of als topping op salades.
Ja, je kunt hummus van rode bonen invriezen als je te veel hebt gemaakt. Bewaar het in een luchtdichte container en het kan tot 3 maanden in de vriezer worden bewaard.