Karnemelkpuree met garnalen, papsaus en gepocheerd eitje

Ingrediënten (4 personen)

800 g bloemige aardappelen
500 g garnalen 1 ui
200 g boter
500 ml karnemelk
nootmuskaat
azijn
4 eieren
peper en zout

Instructies

Schil de aardappelen, snijd ze in stukjes en kook of stoom ze gaar. Giet ze af.

Pel de garnalen.

Pel de ui en snijd hem in ringetjes.

Smelt de boter en laat ze op een zacht vuur bruin worden.

Warm de karnemelk op.

Stamp de aardappelen tot puree met een klontje boter en een scheutje karnemelk. Kruid met nootmuskaat, peper en zout.

Breng een pot water tot net onder het kookpunt. Voeg een flinke scheut azijn toe.

Breek de eieren elk in een kopje.

Giet elk ei in het water en laat het 3 minuten pocheren.

Meng de gesmolten boter met evenveel karnemelk. Roer goed los, zodat de saus niet schift.

Schep een hoopje puree op elk bord.

Maak een putje in het midden en lepel er het eitje in. Strooi er garnaaltjes en uitjes over.

Werk af met de papsaus.