Kokosflan-taart met ananas en limoen
Ingrediënten (Voor 8 personen)
1 rijpe ananas
1 limoen
1 vel korstdeeg
600 ml kokosroom
1 vanillestok
6 grote eieren
100 g kokosbloemsuiker
3 el kokosschilfers
Sap van en rasp van schil van 1 limoen
1 snuifje zout
1 taartvorm van 30 cm diameter
Bereidingswijze
Rol het deeg uit en bak het blind op 180° met bakpapier bedekt met bakparels of spliterwten.
Klop de dooiers, de suiker en de vanille op tot een dik schuim.
Klop het eiwit stijf met een snuifje zout.
Meng de room, de geraspte schil en het limoensap en eiwit eronder.
Giet het mengsel in de bakvorm.
Bak eerst 20 min aan 180°, en nadien 30 min aan 160 °.
Laat afkoelen.
Snij de ananas in stukjes en leg ze erop, strooi de zeste van limoen over de taart.
Tip
Ik lust er nog wat extra opgeklopte kokosslagroom bij voor een super-tropische toets!
Ja, als je geen fan bent van ananas, kun je andere tropische vruchten gebruiken, zoals mango, papaja of kiwi. Kies gewoon een fruitsoort die je lekker vindt en snijd het in stukjes om als vulling te gebruiken.
Ja, je kunt deze taart van tevoren maken. Het is eigenlijk beter om hem een paar uur of zelfs een dag van tevoren te maken, zodat de smaken zich goed kunnen ontwikkelen en de taart goed kan opstijven in de koelkast.
Ja, het is een goed idee om de kokosmelk goed te schudden voor gebruik. Hierdoor mengen de romige en waterige delen zich goed, zodat je een gladde kokosmelk hebt voor je flan-mengsel.