Pompoensoep met scampi’s en sesam-koriandersalsa

Een hartverwarmende eetsoep met krokant gebakken scampi’s en een heerlijke Thaise toets.

Ingrediënten (voor 6 personen)

Soep :
1 el olijfolie
1 butternut pompoen
4 dikke wortelen
2 zoete ui (heeft een witte schil en is iets groter dan gele ui )
2 teen look
1,5 L kippen of groenten bouillon
1/8 ste tl  zout
3 cm geschlilde verse gember in schijfjes gesneden

Scampi’s :
24 black tiger scampi’s
2 el maisolie
1 tl curry poeder

Salsa :
1 dikke bot koriander
4 lenteuien
2 el zwarte sesamzaadjes
4 takken munt
4 el hazelnoot olie
peper
sap v ½ limoen
1 gele ui

Versiering :
1 el kokosschilfers
paar takjes koriander en munt

Bereidingswijze

Soep :
Snij look en ui fijn.
Stoof in grote pot zacht met de maisolie.
Schil de wortel en pompoen, snijd in blokjes , voeg toe met de gember en meng onder elkaar.
Bevochtig met de bouillon en laat 20 min sudderen, mix fijn.
Kruid af met peper.

Scampi’s :
Pel de scampi’s, laat er staartje nog aan,verwijder het darmkanaaltje.
Bestrooi ze met curry poeder.
Verwarm een grote pan op vuur met de maisolie.
Bak ze mooi bruin aan beide kanten en bewaar ze op een bord.

Salsa :
Snij de gewassen lenteui,muntblaadjes en koriander fijn en meng met de sesamzaadjes.
Pel de ui en snij fijn, meng eronder.

Meng de hazelnootolie en limoensap onder.

Afwerking

Schep een soeplepel soep uit in een diep bord.
Schik er de scampi’s in.
Werk af met salsa , blaadjes koriander en kokosschilfers.

Partner

In samenwerking met Stichting Tegen Kanker