Kroketjes van schorseneren met dip van geroosterde bloemkool

Ingrediënten

500 g schorseneren
Kom met koud water
Sap van 1 citroen

Om te paneren:

2 eieren losgeklopt met snuif zout
1 bakje met bloem
1 bakje met chapelure

Voor de dip:

1/2 bloemkool in roosjes gesneden
2 el olijfolie
Pezo
1 tl lookpoeder
200 g verse roomkaas
Eventueel scheutje water

Bereidingswijze

Spoel het meeste van de aarde van de schorseneren.

Schil ze grondig tot ze mooi wit zijn.

Leg ze telkens in de kom koud water met het citroensap.

Snij ze in balkjes van 7 à 8 cm en kook of stoom ze 5 min tot lichtjes al denté.

Droog ze goed af wikkel ze in de bloem dan in de eieren en als laatst in de chapelure.

Bak ze 20 minuten aan 170° in de Aifryer.

Dip:

Meng de bloemkoolroosjes met de kruiden en olie.

Leg in de Aifryer en bak 20 min op 190°.

Laat wat afkoelen en cutter tot een gladde dip.

Serveer in kommetje bij de kroketjes.

 

Partner

In samenwerking met Philips