Lauwe moussaka salade met feta aioli dressing

Ingrediënten (4 personen)

1 iceberg sla
2 aubergines
2 witte courgetten
400 g gestoomde krieltjes, olijfolie, peper en zout en wat rozemarijn
300 g  kerstomaatjes, peper en zout, olijfolie, 1 kl lookpoeder
olijfolie
peper en zout

Balletjes
500 g gehakt
4 takjes munt en peterselie, fijn gesneden
Zeste van 1 citroen
1 ui fijn gesneden
1 tl kaneel
peper en zout

Feta dressing
1 blokje feta
125 g Griekse yoghurt
peper en zout
2 el olijfolie
sap ½ citroen +zeste
3 teentjes look

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten voor de dressing onder elkaar, proef en kruid bij indien nodig.

Voor de balletjes: meng alles onder elkaar, rol platte ovale balletjes, smeer ze in met een beetje olie en grill een drietal minuten aan beide kanten.

Snij de courgette en aubergine in schijfjes, kruid ze met peper en zout aan beide kanten en grill met wat olie.

Besprenkel de gestoomde krieltjes met olie, kruid met peper en zout en rozemarijn.

Leg ze in een ovenschaal. De kerstomaatjes met olijfolie, gekruid met peper en zout en look leg je in andere ovenschaal. Laat beide gedurende 20 min roosteren.

Dresseer de ijsbergsla op een schaal, schik er de balletjes, de gegrilde courgettes en aubergines, de krieltjes, de tomaten op.

Serveer met de dressing, versier met wilde bloemetjes.

Partners

In samenwerking met Kenwood,

Martini,

en Napoleon Grills.