Vegan aspergeroomsoep
Deze soep is superromig, zonder toevoeging van room of roux en volledig plantaardig!!! Mijn geheim ingrediënt? Geweekte cashewnoten en niemand merkt het verschil.
Ingrediënten (voor 4 personen)
500 g aspergeschillen
1 el olijfolie
200 g cashewnoten, geweekt
peper en zout
1 grote zoete ui
1500 ml water
sap van ½ citroen
1 bundeltje asperges, geschild
peper en zout
extra olijfolie
Bereidingswijze
Doe alle schillen bij het water en kook gedurende 30 minuten op een zacht vuur. Giet de bouillon door een zeef en druk de schillen goed uit.
Snij de toppen van de asperges op ongeveer 5 cm af en hou ze opzij.
Snij de rest van de asperges in stukjes.
Stoof de zoete ui aan in de olijfolie, voeg de afgegoten cashewnoten en de stukken asperge toe en bevochtig met de aspergebouillon.
Laat 10 minuten zacht koken, voeg het citroensap toe, kruid af en mix heel fijn. Het beste resultaat bekom je met een blender.
Verdeel de soep over de kommetjes.
Afwerking:
Snij de kopjes van de asperges in fijne schijfjes en strooi ze als versiering over de soep.
Besprenkel met enkele druppels olijfolie.
Tip
Elke keer je asperges bereidt, bewaar je de schillen in de diepvries. Van zodra je er veel hebt, kan je er soep van maken.
Deze soep kan zowel met witte als met groene asperges gemaakt worden.
Ook ijskoud geserveerd als hapje is ze zeer lekker.
Ja, je kunt de soep invriezen. Bewaar de soep in een luchtdichte verpakking en vries het in voor later gebruik.
Een lichte, droge witte wijn zoals een Sauvignon Blanc past goed bij deze soep.