Hapje met amandel en pruim
Dit is het allereerste receptje dat mijn vader me leerde maken in de keuken en waar ik ook mee mocht helpen. Het eerste van vele. Daarna zou ik hem nog vaak helpen bij vernissages of recepties.
Ingrediënten (voor 1 persoon)
4 gedroogde pruimen (eventueel met kleine, verse Reine-Claudes)
4 amandelen
4 kleine sneetjes spek
1 tl paprikapoeder
Instructies
Laat de oven voorverwarmen op 180 °C.
Haal de pitten uit de pruimen en vervang ze door amandelen.
Doe er een sneetje spek rond met een tandenstoker.
Leg in een ovenschaal en strooi er wat paprikapoeder op.
Laat acht minuten bakken in de warme oven.
Tip
Dit warme hapje past perfect bij een Orval.
Ja, je kunt dit hapje van tevoren maken. Bewaar ze in een luchtdichte container in de koelkast totdat je ze wilt serveren. Je kunt ze ook kort opwarmen in de oven voordat je ze serveert.