One pot pasta met ballekes, tomaat en mascarpone

  • 45min
  • 4p
  • Easy

Ontdek een verrukkelijke en eenvoudige manier om een zalige pasta te bereiden met de onweerstaanbare smaken,: ballekes aankleuren met look ui chili en oregano, en dan de tomaten, spinazie en pasta bijdoen, af en toe nog eens roeren en meer is er niet aan… en dit allemaal in mijn Airfryer! Ben je fan van one pot gerechten? Bekijk dan ook eens mij easy one pot lasagne 😉

Ingrediënten (4 personen)

300g korte pasta naar keuze
450g gemengd gehakt
1kl venkelzaadjes
1 tl chiliflakes
300g kerstomaatjes
125g spinazie
2-3 el mascarpone
700ml tomaten pasata
1 zoete ui
4 teen look
2 el olijfolie
1 bot basilicum
Peper zout
800 ml bouillon kip of groenten

Basilicum en parmezaanse kaas

Bereidingswijze

Kruid het gehakt met peper en zout en maak er balletjes van, snij ui en look fijn, crush het venkelzaad in een vijzel doe alles in de bakingtray van de Airfryer, besprenkel met een el olie, chiliflakes en bak 15 min met 2 wieltjes op 200° tot alles mooi gekleurd is, roer eens tusseni. 

Snij ondertussen de tomaatjes doormidden en pluk de basilicum. Was en zwier de spinazie. Als de balletjes mooi gekleurd zijn, roer je er de spinazie onder en de helft van de basilicum, dan de pasta, de passata, bouillon en de kerstomaatjes. Kruid af met peper en zout.

Roer alles nog eens goed onder onder elkaar en zorg ervoor dat alles wat onder het vocht zit. Laat nog 20 min verder garen op 170° met 1 ventieltje. Roer na 10 min eens goed onder elkaar en als alles mooi gegaard is, roer je als laatste de mascarpone onder.

Serveer in diepe warme borden en werk af met basilicum en geraspte parmezaanse kaas. Ik eet er graag extra groenten bij, zoals mijn wortelsalade of witloofsalade. 

Je kunt dit gerecht bewaren en invriezen. Als je wat leftovers hebt of als je een grotere hoeveelheid maakt, kun je het gerecht in luchtdichte bakjes of diepvrieszakken bewaren. Zorg ervoor dat het gerecht volledig is afgekoeld voordat je het in de koelkast of vriezer plaatst. In de koelkast blijft het doorgaans 3-4 dagen goed, terwijl je het in de vriezer tot ongeveer 2-3 maanden kunt bewaren. 

Wanneer je het wilt opwarmen, kun je het rechtstreeks vanuit de koelkast opwarmen in een pan op het fornuis of in de magnetron. Als je het bevroren hebt, laat het dan eerst volledig ontdooien in de koelkast voordat je het opnieuw opwarmt. Voeg indien nodig een beetje extra saus of water toe tijdens het opwarmen om uitdroging te voorkomen.

 

Partner

In samenwerking met Philips.