Pannenkoeken met sinaasappelsaus

  • 25min
  • 8 stuks
  • Easy

De havermout in dit recept geeft de pannenkoeken een aangename textuur!

Ingrediënten (voor 8 grote pannenkoeken)

Pannenkoeken:
160 g zelfrijzende bloem (of gewone bloem met 1 tl bakpoeder )
45 g havermout
1 el rietsuiker
1 pakje vanillesuiker
1 snuifje zout
500 ml melk
1 ei
2 el zonnebloemolie, plus extra om te bakken

Sinaasappelsaus:
1 liter vers geperst sap van wijnappelsienen, appelsienen of mandarijnen
4 el rietsuiker
1 vanillestok

Bereidingswijze

Mix alle ingrediënten in de blinder, minimum 2 min.
Laat het sap, de suiker en het vanillemerg voor de helft inkoken.
Bak de pannenkoeken en dien op met de saus.

Partner

In samenwerking met Kenwood

Ja, draai de pannenkoek om zodra de bovenkant droog is en de randjes beginnen te kleuren.

Ja, je kan het beslag van tevoren maken en in de koelkast bewaren totdat je het gaat gebruiken.

Bedek ze met aluminiumfolie totdat je gaat serveren.