Kruidenpannenkoek

  • 35min
  • Easy

Ingrediënten

Pannenkoek:
500 ml melk
4 eieren
2 el suiker
2 tl zout
240 g bloem
2 el hazelnoot olie
3 handvol verse kruiden (wij gebruikten zurkel, zee-aster of zulte, jonge bloemkoppen van venkel) maar denk ook aan spinazie, rucola, dille, basilicum…

Garnituur:
200 g gerookte spek gebakken
3 nectarines in schijfjes
1 handvol kersen
2 el honing
Santa Maria Chili explosion

Bereidingswijze

Doe alle ingrediënten met de geplukte kruiden in een blender en mix alles fijn.

Warm de pannetjes op, vet ze in met olie en bak alle deeg op een matig vuur.

Plooi ze op een schaal.

Werk af met bloemetjes, nectarines in schijfjes, kersen, krokante spekjes, honing en venkel kopjes.

Kruid af met Santa Maria Chili Explosion.

Partners

In samenwerking met Santa Maria.

Ja, kruidenpannenkoeken zijn een smakelijke optie voor ontbijt of brunch. Je kunt ze serveren met een gebakken ei, spek of avocado voor een uitgebreidere maaltijd.