Fluffy pannenkoek met aardbeien, yoghurt en amandelen
Ingrediënten (voor 2 gietijzeren pannetjes van 19cm diameter)
Beslag:
2 eieren
1 geraspte citroen
100 ml melk
100 g bloem
1 el kokosbloesemsuiker
1 snuifje zout
2 klontjes boter
Garnituur:
10 aardbeien
10 blaadjes verse munt
4 el Griekse yoghurt
2 el honing gemengd met 2 el amandelschilfers
Benodigheden:
2 gietijzeren pannetjes van 19 cm diameter.
Bereidingswijze
Verwarm de oven voor op 230 °.
Meng bloem, zout en suiker en citroenrasp onder elkaar.
Klop de eieren los en meng ze samen met de melk onder de bloem.
Zet de pannetjes op het vuur en warm op, smelt een klontje boter erin.
Verdeel het beslag over de 2 pannen.
Zet de pannetjes in de oven tot het deeg helemaal omhoog gekomen is, hou het in het oog, dit duurt 8 à 10 min.
Meng alle ingrediënten van de garnituur: het fruit, de yoghurt en de honing, vooraf.
Dien onmiddellijk op, zodat de pannenkoeken niet in elkaar zakken, met de garnituur
Tip
Hier scoor je gegarandeerd mee! Je kan ook eindeloos variëren door er telkens ander fruit aan toe te voegen!
Je kunt andere soorten fruit gebruiken zoals bosbessen, frambozen of bananen, afhankelijk van je smaakvoorkeur.
Je kunt zowel verse als bevroren aardbeien gebruiken. Als je bevroren aardbeien gebruikt, laat ze dan eerst ontdooien voordat je ze op de pannenkoeken gebruikt.
Het is het beste om het beslag direct te gebruiken voor het beste resultaat. Het beslag kan echter enkele uren in de koelkast worden bewaard als je het van tevoren wilt maken.
Ja, je kunt de pannenkoeken invriezen door ze goed in te pakken en in een luchtdichte zak of container te bewaren. Ze kunnen tot 2 maanden in de vriezer worden bewaard. Verwarm ze gewoon in de magnetron of oven voordat je ze serveert.