Pasta met boerenkoolpesto
Ingrediënten
1 boerenkool
3 el gepelde pistachenoten
4 el olijfolie
1 teentje look
100 g gemalen Parmezaanse kaas + extra om te serveren
fleur de sel
zwarte peper van de molen
Sap van ½ citroen en zeste
250 g volkoren pasta
Bereidingswijze
Zet een grote pot gezouten water op het vuur.
Snij de harde nerf uit elk blad van de kool, snij de kool grof en voeg ze toe aan het kokend water.
Laat 3 min koken, giet af en verfris met koud water. Pers er een beetje het water uit.
Doe alle ingrediënten in een blender en mix goed fijn.
Voeg water toe tot het de gewenste dikte heeft en breng op smaak met extra peper en zout.
Kook de pasta al dente, giet af en meng eronder.
Werk af met extra gemalen Parmezaanse kaas, pistachenoten en citroensap.
Serveertip
Kan ook op een pizza in plaats van tomatensaus, of als dressing op een salade.
Als je een flexitarisch gerecht wil, bak er dan een stukje zalm of kip bij.
De boerenkoolpesto blijft ongeveer 3 tot 4 dagen goed in de koelkast. Je kunt de boerenkoolpesto ook invriezen voor later gebruik.
Elke pasta naar keuze kan gebruikt worden, maar de favorieten zijn spaghetti, linguine of penne.