Pho met Kip, Gember en Noedels

  • 45min
  • 4P
  • Next level

Pho is een geurige eetsoep uit de Vietnamese keuken.  De soep wordt meestal gemaakt met rijstnoedels, gedroogde en verse kruiden, rundsvlees of kip en wordt gepimpt met limoen en koriander. Het geheim van de typische Pho is de bouillon die je maakt Laat je niet afschrikken, hij hoeft geen uren op te staan, maar hij is vooral zo ontzettend lekker, suuuper gezond en zo dankbaar om klaar te maken. En wat een plaatje toch, zo’n kom dampende heerlijkheid! 

Ingrediënten

Voor de Pho bouillon: 
2 stokjes kaneel
5 steranijs
5 kardemompeulen
1 eetlepel korianderzaad
1 grote ui, doormidden gesneden
5 stukken gember
1,5 liter water
1 blokje kippenbouillon
1 eetlepel kokosbloesemsuiker
2 eetlepels vissaus

Garnituren: 
300 gram shiitake paddestoelen
2 kippenborsten
1 paksoi
4 lente-uitjes
4 porties rijstnoedels
1 bosje koriander
2 limoenen

Bereidingswijze

Neem een grote gietijzeren pan en leg daar alle droge kruiden in zonder vet toe te voegen.

Snij de ui doormidden en leg met de snijkant naar beneden in de pan.  Leg er ook de schijven gember tussen en laat de kruiden, ui, en gember roosteren tot ze beginnen te kleuren. Eens het heerlijk geurt en wat begint te roken, blus het geheel af met water en voeg de rest van de ingrediënten van de bouillon toe. Laat dit 30 minuten zachtjes koken en zeef daarna de bouillon.

Spoel de kippenborsten af en voeg deze samen met de gewassen paksoibladen toe aan de bouillon. Laat 10 minuten sudderen. Schep eventueel schuim dat zich vormt af.

Kook ondertussen de rijstnoedels volgens de instructies op de verpakking.

Snijd de shiitake in schijfjes en bak deze kort aan in wat olie met peper en zout.

Verdeel de noedels, shiitake, en paksoi over diepe borden. Snijd de kip in plakjes en leg deze bij in de borden. Giet de hete bouillon over de ingrediënten in de borden en werk af met koriander, limoen, en fijngesneden lente-ui.

Bewaar de bouillon en garnituren apart in de koelkast voor maximaal 2 dagen. Verwarm de bouillon goed door voordat je de garnituren toevoegt en serveert.