Vegetarische samosa met feta-burrata dip en hot-honey drizzle

  • 30min + 30min bakken
  • 4P
  • Next level

Een samosa, een driehoekig Indiaas gebakje, wordt deze keer in een vegetarisch jasje gestoken. Een heerlijk hapje gevuld met een groentenmengeling van prei, wortel, en pastinaak, op smaak gebracht met kaneel, komijn, en korianderzaad voor een rijke, hartige ervaring. Geserveerd met een verrukkelijke dip van feta en burrata, en afgemaakt met een pittige chili-honing. Hier ga je zo van genieten! Ik zweer het je!

Ingrediënten

Samosa: 
1 pak filodeeg

Fleur de sel
125 g pastinaak
125 g prei
125 g wortel
2 tl komijnpoeder
2 tl kaneel
2 kl korianderzaad of poeder
1 ui
2 teentjes knoflook
Peper en zout

Feta-Burrata Dip: 
100 g feta
1 burrata + scheutje sap
Peper en zout
Olijfolie

Hot Honey: 
100 g honing
1-2 chilipepertjes

Overige: 
4 takjes fijn gesneden munt
2 el gesmolten boter

Bereidingswijze

Samosas: Fruit de fijn gesneden ui en geraspte knoflook in een stoofpot met olie en droge kruiden tot de aroma’s vrijkomen.

Snijd de wortel, pastinaak, en prei in fijne blokjes. Voeg toe aan de stoofpot en laat zachtjes sudderen met peper en zout, afgedekt, gedurende 5 minuten. Laat het mengsel daarna afkoelen.

Rol het filodeeg voorzichtig uit en snijd het in banden van ongeveer 9 cm breed.

Leg een lepel vulling op een deegstrook, vouw in een driehoek en rol op. Plak vast met water. Herhaal dit proces.

Plaats de samosa’s op een bakplaat met bakmat en bestrijk ze grondig met gesmolten boter.

Bak gedurende 30 minuten in een voorverwarmde oven op 170°C.

Feta-Burrata Dip en Hot Honey: Mix de burrata met sap, peper, zout, en olijfolie.

Snijd de chilipepertjes fijn en meng ze met de honing.

Schik de samosa’s op een schotel en serveer met lepels feta-burratadip, chili-honing en fijn gesneden munt.