Gnocchi-lasagna Sofie Dumont Chef2
Gnocchi-lasagna Sofie Dumont Chef3

Vegetarische gnocchi-lasagne

  • 1u30
  • 4P
  • Next level

Ingrediënten

Gnocchi: 
500g aardappelen
125g tarwebloem
Semolina bloem om te bestuiven (of gewone bloem)
2 eidooiers

Tomatensaus: 
2 ajuinen
2 teentjes knoflook
1 tl oregano
2 tl knoflookpoeder
500g passata

Lasagne: 
250g champignons
1 aubergine
1 tl basilicum
10-tal zongedroogde tomaten
1 bol mozzarella
Olijfolie
Zout
Peper

Bereidingswijze

Verwarm eerst de oven voor op 180°C.

Maak de aardappelen schoon en leg ze op een bakplaat. Plaats ze in de oven en bak ze gedurende ongeveer 30 minuten, totdat ze volledig gaar zijn.

Snij de ajuinen en knoflook fijn. Stoof aan in olijfolie. Breng op smaak met oregano en knoflookpoeder. Voeg de passata toe. Laat de saus gedurende ongeveer 30 minuten op laag vuur sudderen met een deksel erop.

Snij de champignons en aubergine in blokjes.

Snij de zongedroogde tomaten in kleine stukjes.

Verwarm olijfolie op het vuur in een wokpan. Bak de aubergine en breng op smaak met basilicum. Kruid met peper en zout.

Haal de mozzarella uit de verpakking, dep droog en snijd in blokjes. Zet aan de kant.

Haal de gekookte aardappelen uit de oven en lepel de aardappelvulling uit de aardappel.

Eens je gaat persen is het belangrijk dat je aardappelen warm zijn tijdens het ‘mengproces‘. Pers de aardappelen uit op je werkblad en maak een klein kuiltje. Voeg in 1x de bloem en de dooiers toe, met een krabber kap je alles goed door elkaar. Eerst is het droog en brokkelig, maar blijf doorgaan en krab alles op je werkblad steeds weer samen en blijf mengen. Eens zich een bal vormt begin je met de hand te kneden tot een homogene massa. Bestrooi met semolina, snij in 2 en maak lange worsten.  Snij in stukjes van 2-3 cm.

Breng een pan met gezouten water aan de kook om de gnocchi te koken. Kook de gnocchi in het water tot ze boven komen drijven.

Leg de gnocchi in een ovenschaal. Strooi er de champignons en de gebakken aubergine bovenop. Bedek alles met de tomatensaus. Werk af door er de stukjes mozzarella over te verdelen.

Bak het geheel gedurende 15 minuten in de oven, totdat de mozzarella gesmolten is.

TIPS

  • Voeg scamorza toe voor een meer umami-smaak.  
  • Voeg in de zomereditie verse tomaten toe.