Couscoussalade
Een couscousalade is altijd een hit bij zowel jong als oud! Past bij een bbq of picknick en is zelfs nog lekkerder de dag nadien. Ik gebruik hier dikke parel couscous, maar gebruik de couscous die jij het liefste hebt! Of denk ook aan quinoa, tarwe of bulgur. Jij kiest!
Ingrediënten
Pitjes van 1 granaatappel
2 blokjes groentebouillon
250 g Mhamsa, handgerolde couscous
Sap van 2 limoenen
6 el Olijfolie
2 paprika’s
1 bosje lente-ui
2 handenvol cashewnoten geroosterd
1/2 bosje munt
2 tl paprikapoeder
1 tl venkelzaad
1 tl komijn
1 tl zout
1 tl korianderpoeder
Snuif kaneel
Snuif cayennepeper
Enkele blaadjes basilicum
Bereidingswijze
Laat de handgerolde couscous een minuut of 4-5 koken in de bouillon. Afgieten onder koud stromend water. Zet aan de kant.
Was de paprika, verwijder de zaadlijsten en snij in kleine blokjes.
Hak de lente-ui en munt fijn, en kneus het venkelzaad tot poeder.
Meng alle kruiden met de olijfolie en meng onder de couscous.
Voeg ook de fijngesneden kruiden en groenten en de grofgehakte noten toe. Meng de granaatappelpitjes eronder, verfris met limoensap en kruid af met peper en zout.
Ja, je kunt deze couscoussalade van tevoren maken en in de koelkast bewaren. Haal de salade ongeveer een uur voor het serveren uit de koelkast zodat het op kamertemperatuur kan komen.
Deze couscoussalade is lekker als bijgerecht bij gegrild vlees of vis, maar kan ook als hoofdgerecht worden gegeten met bijvoorbeeld falafel of gebakken halloumi.
Ja, couscoussalade kan een volwaardige maaltijd zijn, vooral als je eiwitten zoals kip, kikkererwten of feta toevoegt.
Couscoussalade kan tot 2-3 dagen in de koelkast bewaard worden.