King krab met groene curryboter
Dit is feest als je het op tafel zet! Een luxeproduct, maar echt eens de moeite waard om klaar te maken, bestel ze bij je visboer en vraag hem om ze doormidden te snijden, dan is de bereiding verder een fluitje van een cent.
Ingrediënten (voor 6 personen)
250 g zachte boter
3 el groene curry Santa Maria
5 cm gember geraspt
6 teentjes look geraspt
1 kl chili explosion
Sap van 1 limoen
Zeste van 1 limoen
2 lente-uitjes
6 king krab poten doormidden gesneden
Bereidingswijze
Doe de boter in een kom, voeg gember, look, limoenzeste en sap en lenteuitjes bij.
Meng al eens goed onder elkaar.
Kruid met 3 el groene curry en 1 kl chili explosion.
Leg de halve king krab poten in een schaal en smeer de kruidenboter over de poten.
Bak ze een 8-tal minuten op de BBQ tot look wat gekleurd is, giet geregeld de boter van in de schaal weer over de poten.
Dit kan je zeker ook in een hete oven klaarmaken.
Partners
In samenwerking met Santa Maria.
Dit gerecht is het lekkerst als het vers gemaakt wordt, maar je kan de groene curryboter van tevoren maken en de king krab kort voor het serveren bereiden.
Een droge witte wijn, zoals een Sauvignon Blanc, past goed bij dit gerecht.