Borek met spinazie en feta
Een Turkse hartige taart gemaakt van opgerold filodeeg, met spinazie en feta.
Zelf borek of spinazietaart maken is heel dankbaar en feel good. Het kan niet fout gaan, lekker nonchalant vullen en oprollen, bakken en klaar! Opgelet, verslavend!
Ingrediënten
1 pakje filo deeg (8 a 10 velletjes)
400 g verse spinazie (of diepvries goed uitgeperst)
250 g feta
1 ei, gescheiden
Peper, zout en muskaatnoot
2 teentjes look
100 g gesmolten boter
Maanzaad
Bereidingswijze
Smelt een klont boter in een grote pan, laat de geraspte look even aankleuren, hou opzij.
In dezelfde pan laat je spinazie slinken, roer er op einde de gebakken look bij en kruid met peper, zout en muskaatnoot, laat eventueel in een vergiet uitlekken moest je vloeistof hebben.
Doe in een kom en verkruimel er de feta onder en het eiwit.
Leg een vel deeg open op een plank of plaat en bestrijk met boter.
Leg een horizontale band vulling op het deeg en rol het op zoals een worst en draai op zichzelf in slakvorm, leg op bakpapier, ga zo verder met de rest, met de worsten vorm je een cirkel.
Meng de dooier met de rest van de boter en borstel erover, besprenkel met maanzaad.
Laat een 30’ rusten en bak 20 min aan 150°.
Eet lauw. Kan nadien ook weer opgewarmd worden.
Ja, je kunt de borek van tevoren maken en deze afgedekt in de koelkast bewaren. Verwarm de borek voor het serveren even op in de oven.
Je kunt de borek serveren als voorgerecht of als snack. Serveer er bijvoorbeeld een frisse salade bij.