Ravioli met pesto en courgette

  • 45min
  • 4p
  • Next level

Wie Italië zegt, denkt onmiddellijk aan overheerlijke pasta’s zoals deze ravioli met ricotta, parmezaanse kaas, basilicumpesto en gebakken courgette. Viva la dolce vita!

Ingrediënten (4 personen)

500 g ravioli met ricotta
150 g verse basilicumpesto
2 el pijnboompitten
50 g parmezaanse kaas
1 grote courgette
2 el olijfolie
½ bot basilicum
Peper en zout

Bereidingswijze

Verhit olie in een steelpan en bak de courgette in blokjes van 1 cm kort en krachtig aan. Hou 1/3 ervan bij om er rauw over te strooien. Verlaag het vuur naar medium en roer er de pesto onder.

Kook de ravioli zoals vermeld op verpakking, hou een soeplepel kookvocht bij, schep de ravioli erbij en meng, gebruik wat kookvocht om alles mooi onder elkaar te mengen.

Verdeel over de borden, werk af met de pijnboompitten, courgette, grof gehakte basilicum en versgeraspte Parmezaanse kaas.

Tip

Je kan ook ravioli naar keuze kiezen om met pesto te serveren of je kan dit gerecht ook met stukjes extra gebakken kip of spekjes klaarmaken.

Je kan de ravioli opwarmen in de microgolf in een kom met bord erop en een el water. In de oven? Zet het op regenereren of in een ovenschaal met wat water besprenkelen en aluminiumfolie erop. Extra touch: gratineren met extra kaas erop. Je kan ravioli diepvriezen, ontdooien in koelkast en dan opwarmen zoals boven vermeld.