WEBSHOP MUST-HAVES
Romige smoothie met havermout, blauwe bessen en munt
Een voedzame, heerlijke gezonde smoothie zonder geraffineerde suikers. Romig door de banaan en pindakaas, en fris door de munt. In een handomdraai klaar; fruit in stukjes, in de blender, 30 seconden mixen en klaar! Een zalig ontbijt, en helemaal vegan.
Ingrediënten
1 geweekte medjoul dadel
25 g havermout
200 ml amandelmelk (of naar keuze)
80 g blauwe bessen
½ banaan
5 blaadjes munt
2 el pindakaas (+ extra om af te werken)
Bereidingswijze
Snijd de dadel open, verwijder de pit en laat minimaal 1 uur of een nacht weken.
Doe de geweekte dadel samen met alle andere ingrediënten in een blender en laat 30 seconden op vol vermogen draaien.
Schraap tussendoor de zijkanten bij en mix tot de smoothie mooi romig is.
Giet in een glas en werk af met extra bessen, pindakaas en munt.
Tips
- Experimenteer met toevoegingen zoals chiazaden of lijnzaad voor extra vezels.
- Varieer met verschillende soorten notenmelk voor diverse smaken.
WEBSHOP MUST-HAVES
Bewaren:
Deze smoothie is het lekkerst wanneer vers bereid, maar je kunt eventuele restjes in de koelkast bewaren voor maximaal 24 uur. Bewaar het in een luchtdichte container om de versheid te behouden. Voor het serveren, goed schudden of roeren om de ingrediënten opnieuw te mengen.
Invriezen:
Het invriezen van smoothies kan handig zijn voor snelle ontbijtopties. Volg deze stappen:
- Giet de smoothie in een diepvriesbestendige container, waarbij je voldoende ruimte bovenaan laat voor uitzetting tijdens het invriezen.
- Als je een plastic zak gebruikt, zorg er dan voor dat je zoveel mogelijk lucht eruit haalt om vriesbrand te voorkomen.
- Label de container met de datum van invriezen, zodat je de versheid kunt controleren.
- Smoothies kunnen tot 2 maanden in de vriezer worden bewaard.
Ontdooien:
- Laat de bevroren smoothie in de koelkast ontdooien gedurende de nacht.
- Geef de smoothie een goede roerbeurt of schud goed voordat je het serveert om de consistentie te herstellen.
- Drink de ontdooide smoothie binnen 24 uur voor de beste smaak en textuur.