Ice matcha latte

Zelf notenmelk maken is echt supermakkelijk en geeft een extra romig resultaat. Met  matcha erbij een perfecte opkikker.

Ingrediënten (voor 2 grote glazen)

160 gr. cashewnoten
Zeste van limoen
2 cm gember
400 ml ijskoud water
2 kl matcha
Ijsblokken
limoensap
takjes munt

Bereidingswijze

Week de cashewnoten 10 min in heet water.

Doe ze uitgelekt in de blender.

Rasp er de zeste van de limoen over.

Rasp er de geschilde gember in.

Overgiet met ijskoud water.

Mixt ot een romig geheel

Voeg de matcha toe en mix nog eens na .

Doe enkele ijsblokken in een glas en giet er de latte over.

Afwerking

Rasp er nog wat limoenzeste over en steek er een takje munt in. Pers er nog wat limoensap over.

Tip

Ook heerlijk met wat kaneel. Je kan de melk 3 dagen bewaren in koelkast , opschudden voor gebruik.

Partners

In samenwerking met Biotona

en Potier Stone