Ice matcha latte
Zelf notenmelk maken is echt supermakkelijk en geeft een extra romig resultaat. Met matcha erbij een perfecte opkikker.
Ingrediënten (voor 2 grote glazen)
160 gr. cashewnoten
Zeste van limoen
2 cm gember
400 ml ijskoud water
2 kl matcha
Ijsblokken
limoensap
takjes munt
Bereidingswijze
Week de cashewnoten 10 min in heet water.
Doe ze uitgelekt in de blender.
Rasp er de zeste van de limoen over.
Rasp er de geschilde gember in.
Overgiet met ijskoud water.
Mixt ot een romig geheel
Voeg de matcha toe en mix nog eens na .
Doe enkele ijsblokken in een glas en giet er de latte over.
Afwerking
Rasp er nog wat limoenzeste over en steek er een takje munt in. Pers er nog wat limoensap over.
Tip
Ook heerlijk met wat kaneel. Je kan de melk 3 dagen bewaren in koelkast , opschudden voor gebruik.